Palvelut

Tilintarkastus- ja yrityskonsultointipalvelut

Palveluihimme kuuluvat lakisääteisten tilintarkastuspalveluiden lisäksi erityistarkastukset ja yritysjärjestelyt. Meiltä saat monipuolisesti myös muuta tilintarkastusalan asiantuntija- ja neuvontapalvelua sekä tilintarkastajan lausuntoja ja todistuksia.

Tilintarkastus

Tilintarkastus ja muut varmennuspalvelut ovat keskeisintä osaamistamme. Tilintarkastus on yhteisöjen ja säätiöiden kirjanpidon, tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja hallinnon lakisääteistä tarkastusta. Tilintarkastuksen tavoitteena on antaa lausunto, joka varmentaa yhteisön tai säätiön tilinpäätöstietojen oikeellisuuden. Tarkastettu tilinpäätös on aina luotettavampi ja uskottavampi kuin tarkastamaton.

Tarjoamme lakisääteisen tilintarkastuksen palveluja pienille ja keskisuurille yrityksille kaikilla toimialoilla. Tilintarkastusasiakkaitamme ovat myös säätiöt ja yhdistykset sekä kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt.

Muut varmennuspalvelut ja lausunnot

Lakisääteisen tilintarkastuksen lisäksi suoritamme erilaisia hankkeiden ja projektien tarkastuksia ja annamme niihin liittyviä lausuntoja. Näihin kuuluvat esimerkiksi Tekes-rahoitteiset projektit ja muut julkista avustusta saavat hankkeet.

Erityistarkastus ja saneerauslausunnot

Palveluihimme kuuluvat konkursseihin liittyvät erityistarkastukset, joissa velkojien etujen turvaamiseksi selvitetään velallisen toimintaa ennen konkurssia. Tarkastuksella selvitetään mm. onko konkurssipesään palautettavissa tai muuten saatavissa varoja. Lisäksi teemme konkurssipesien kirjanpidon ja hallinnon tarkastuksia.

Suoritamme myös asunto-osakeyhtiöille aluehallintoviranomaisen määräämiä asunto-osakeyhtiölain mukaisia erityisiä tarkastuksia.

Saneerauslausunnot

Velallisen hakeutuessa yrityssaneeraukseen saatetaan hakemukseen tarvita tilintarkastajan selvitys. Selvityksessä annetaan lausunto muun muassa velallisen maksukyvystä ja saneeraushakemukseen liitetystä taloudellisesta informaatiosta sekä muista saneerausmenettelyyn liittyvistä tarpeellisista seikoista.

Yritysjärjestelyt

Yritysjärjestelyt ovat usein monimutkaisia tilanteita, jotka täytyy suunnitella huolellisesti niin liiketoiminnalliset, verotukselliset kun yhtiöoikeudellisetkin seikat huomioiden.

Neuvomme yritysjärjestelyissä, kuten fuusioissa, jakautumisissa, liiketoiminta- ja osakekaupoissa sekä sukupolvenvaihdoksissa. Laadimme näihin liittyen myös arvonmäärityksiä ja veroselvityksiä sekä due diligence -selvityksiä ja yleisluonteisia tarkastuksia.

Muut tilintarkastajan palvelut

Kauttamme saat myös lukuisia muita asiantuntija- ja neuvontapalveluita sekä tilintarkastajan lausuntoja ja todistuksia, kuten:

  • Kauppakirjojen laatiminen
  • Yritysten perustamispalvelut
  • Osakassopimusten, yhtiöjärjestysten ja muiden asiakirjojen laatiminen
  • Todistukset osakepääoman maksusta
  • Apporttilausunnot
  • Rahankeräyslain edellyttämät lausunnot
  • Voimavaratodistukset liikennelupaa varten
  • Taloudellisen konsultoinnin palvelut, investointi- ja kannattavuuslaskelmat.

Kiinnostuitko?

Kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä